Pilates

Pilates satovi vođeni certificiranom učiteljicom za B.A.S.I Pilates (Body Arts & Sience Internationl), taj jedinstveni program koji ujedinjuje umjetnost i nauku o ljudskom pokretu sa suvremenim pristupom radu Josepha Pilatesa. Pilates Studio Flexio je prvi certificirani pilates studio u Hrvatskoj svjetski poznate američke škole B.A.S.I PILATES koja ima suvremeni pristup originalnoj metodi Josepha Pilates. Njezin osnivač i mentor Real Isacowitsz uložio je preko više od dvadeset godina truda u usavršavanju te metode pristupačne za cijelu populaciju.

U našem studiu možete se odlučiti za više programa Pilatesa:

B.A.S.I. PILATES MAT
  • početni, pilates za ozljede, srednji i napredni stupanj
POWER PILATES
  • napredni - dinamični Pilates

RHYTHM PILATES

  • Pilates vježbe modificirane u plesnu koreografiju

BIG BALL

  • Pilates na lopti

MORNING FLOW

  • Pilates buđenje
PRE & POST NATAL
  • Pilates za žene koje planiraju trudnoću, trudnice i novorotkinje

Pilates osjetno povećava snagu, fleksibilnost, ravnotežu, držanje i koordinaciju, a podržali su ga i mnogi liječnici širom svijeta te se koristi kao forma fizioterapije. Jedna od najefikasnijih kompletnih kondicijskih metoda koja pomaže razvoju i jačanju mišića. Definira se kao znanost i umjetnost koordiniranog razvoja tijela-uma-duha kojom se postiže kompletni fitness. U pilatesu se kretanjem stimulira svaki mišić, tetive i organi u ljudskom tijelu, a na taj način omogućuje se osjećaj osvježenja i opuštenosti te poboljšava tonus mišića.

Ovim programom postižemo kondiciju cijelog tijela bez upotrebe utega, iscrpljujućih vježbi i opterećenja zglobova. Danas je pilates dokazano najefektnija i najučinkovitija metoda koja ujedinjuje ravnotežu tijela i uma, a nakon već samo nekoliko treninga osjećat ćete se znatno bolje. Njegova prednost je i ta što ga mogu vježbati ljudi svih dobnih skupina bez obzira na tjelesnu kondiciju, a k tome još poboljšava sposobnost u svim sportovima i unapređuje sve druge dnevne sopsobnosti kojima se bavite. Osvježava i ne iscrpljuje te daje osjećaj ne samo fizičkog, već i emotivnog zadovoljstva.

Pilates zahtjeva redovnu vježbu i strpljenje, no trud će Vam svakako biti nagrađen jer su rezultati lako i brzo uočljivi!