VINYASA BASIC - Open class

PROLJEĆE 2012!


Svakog četvrtka u 20:30h slobodno nam se pridružite na besplatnim satovima Vinyasa Basic i naučite pravilno vježbati yogu ili produbite svoje znanje!

„Yoga je najveći dar koji je Indija dala čovječanstvu.“
Shri T. Krishnamachary

Kakvo god bilo vaše stanje, postoji joga koju možete vježbati s obzirom na vaše jedinstvene osobine, životnu dob, tjelesni tip i zdravstveno stanje. Nikad ju nije kasno započeti a ona nudi tehnike i alate za postizanje zdravijeg i kvalitetnijeg načina života. Na satu ćete naučiti kako pravilno izvesti joga položaje, osnove jogijskog disanja (Pranayama) i povezivanje daha s pokretom (Vinyasa).

Ovaj sat je odličan izbor za sve vrste polaznika, od početnika do naprednih koji kroz Vinyasa Basic uče više o vinyasi i povezivanju daha sa pokretom pripremajući se tako za naprednije satove ili žele opuštajuću atmosferu i usporeniji ritam. Sat započinje kratkom koncentracijom i osvješćivanjem daha, polako se prelazi na lagano i nježno zagrijavanje poslije čega slijede Pozdravi Suncu u kojima se isprepliću asane(yoga položaji) s dovoljno zanimljivih izazova pristupačnih svim polaznicima. Pri kraju sata ponovno se vraća i centrira snaga na prostirci da bi se sat priveo kraju u dubokoj relaksaciji.

Yoga je duhovna potraga, ona nas uči kako da razvijamo veću svjesnost o svom psihičkom, fizičkom, emocionalnom i duhovnom stanju. Ona se ne veže ni uz jednu religiju, te pomaže, bez obzira da li netko vjeruje ili ne vjeruje u nešto – da se postane bolji čovjek. To je čovjek sposoban za uspjeh u bilo kojem području života. Yoga je tako umjetnost ovladavanja koja nas uči kako da budemo budni u svojim snovima, kako da ispravno dišemo, jedemo, mislimo. Yoga psihologija pomaže nam da odredimo svoje ciljeve i upoznamo sebe. Na putu yoge dobivamo zdravlje, sreću, mir i znanje koji su indikatori duhovnog napretka i poticaja za nastavak u svojoj praksi.

„Sklad s okolinom rezultat je pravilne prakse yoge.“
Shri T. Krishnamachar