OTVORENA VRATA - ASHTANGA MYSORE 16.-18.10.2012.

U tjednu od 16.do 18.10. pridružite nam se na specifičnom vježbanju Ashtanga Yoge potpuno besplatno te upoznajte ovaj prekrasan, dinamičan stil yoge!
Predbilježbe u studiu ili putem maila i moba: info@flexio.hr, 098 971 1819  

SVI STE DOBRODOŠLI!  

U rano jutro kada je tijelo najodmornije, čisto i spremno za rad započinjemo sa Ashtanga Yogom koja se tradicionalno i vježba u samu zoru okrenuti prema izlasku Sunca. Mirnu i tihu atmosferu možete pronaći u našem studiu gdje grupica ljudi predano i disciplinirano vježba, svatko  u svom ritmu i koliko želi. Da li će to biti 30 minuta, 60 minuta ili 90 minuta vježbanja, pa i više, Vi birate!  

MYSORE metoda vježbanja daje individualni pristup osobi gdje u jednoj prostoriji vježba više ljudi, svatko u svom ritmu i svatko u svoje vrijeme uz vodstvo i asistiranje ceritificiranog učitelja yoge!

Sat je posebno prilagođen svakome od polaznika, ovisno o njegovim potrebama i tjelesnim mogućnostima. Početnici započinju sa kratkim vježbanjem, koje se uglavnom sastoji od Pozdrava suncu pa i stojećih poza. Vježbanje se postepeno produljuje prema vlastitom tempu, dok se polagano ne savlada cijela primarna serija.

Ovaj stil yoge pomaže u postizanju odlučnosti, strogosti i samodisciplini.

Ashtanga Vinyasu razvio je Pattabhi Jois (1915.g.) prema metodi koju je učio od svog učitelja S. T. Krishnamacharya (1888.g.) i koju je prenio na Zapad (SAD) ranih 70-tih godina, 20.stoljeća.
Ovaj stil yoge ima naglasak na snagu, fleksibilnost i izdržljivost, je jedan od izazovnijih stilova. Zasniva se na usklađivanju disanja sa raznim pozama (asanama), gdje dolazi do intenzivnog zagrijavanja i znojenja kroz koje se tijelo prirodno pročišćava. Postoji šest serija, od kojih zadnje četiri radi mali broj osoba na zapadu. Počinje se sa primarnom serijom koja radi na pročišćavanju čitavo tijelo, sljedeća serija radi na pročišćavanju živčanog sustava, a preostale četiri napredne serije stabiliziraju obje. Svrha ovog stila je unutarnje čišćenje, a rezultat je poboljšana cirkulacija, lagano i čvrsto tijelo i miran um.

Svakog UTORKA I ČETVRTKA od 07:00h do 09:00 ASHTANGA MYSORE!